Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Activiteiten

 1. Op
  13 mrt

  Brieven van Dikke Freddy met Erik Vlaminck

  Dikke Freddy is een samenraapsel van karaktertrekken van velen. Ik kende een dakloze die regelmatig brieven schreef aan de koning. Je moest daarop geen postzegel kleven en je kreeg altijd antwoord. Eén van mijn werkplekken als straathoekwerker was toen ook café ‘Het Nachtlicht’ op het Sint-Jansplein. Het was mijn inspiratie voor café ‘De Nachtegael’, later ‘De Nieuwe Nachtegael’, het stamcafé van Dikke Freddy.

  Mens & Maatschappij Diversiteit Lezing 1 sessie
  Meer informatie
 2. Op
  15 mei

  Luchthaven Kortrijk - Wevelgem achter de schermen

  Hoe is de luchthaven Kortrijk-Wevelgem ontstaan? Wat is het hedendaagse belang van deze zakenluchthaven? De gids vertelt er alles over. Je gaat op bezoek bij de luchthavenpolitie en staat even stil bij het Schengenakkoord. Ook de brandweer komt aan bod. Aan de voet van de controletoren vertelt de gids over opmerkelijke bezoekers aan de luchthaven, vliegtuigen en opstijgprocedures en tot slot breng je (als de omstandigheden het toelaten) een bezoek aan de vliegtuigloods.

  Mens & Maatschappij 1 sessie Nederlands | basisgebruiker A1/A2 Bezoek met gids
  Meer informatie